TEAM

Hans van der Helm (1967), heeft kwantitatieve bedrijfseconomie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. In 1997 is hij gaan werken op de Amsterdamse optiebeurs als market maker. Hij heeft daar gedurende zes jaar gewerkt voor twee lokale partijen (KRG Options Trading en Math Options) en voor een internationale partij (de Amerikaanse zakenbank Stafford Trading Europe, overgenomen door TD Bank).

In 2003 is Hans opties, aandelen en futures gaan handelen in zijn eigen onderneming, Van der Helm Trading & Investments. Hij schreef zijn eerste handelssysteem in 2005 en Hans heeft dit systeem destijds ook professioneel gehandeld bij HAK Options. Na ruime ervaring binnen de optiehandel is hij in 2006 als sales manager gaan werken bij een “independent sofware vendor”, RTS Realtime Systems (nu onderdeel van Bloomberg).

Vervolgens was Hans bijna negen jaar werkzaam bij vwd group Netherlands, een data vendor op het gebied van financiële data voor o.a. banken, brokers, vermogensbeheerders, traders, treasurers en mediapartijen. Hij heeft daar eerst gewerkt als project manager en daarna ruim zeven jaar als account manager. Daarnaast heeft Hans in 2011 Quantmania opgericht en sindsdien kan men profiteren van de zeer winstgevende signalen van zijn handelssystemen.

Hans van der Helm

Hans heeft voortdurend zijn algoritmen doorontwikkeld. Na ruim 20 jaar ervaring in de financiële sector heeft dit uiteindelijk in 2018 geresulteerd in de oprichting van Quantmania Hedge Fund, waar hij fondsbeheerder was. Dit fonds is helaas in hetzelfde jaar gestopt met haar activiteiten. In 2017 is Hans gestart als columnist voor de Nederlandse beleggerswebsite IEX.nl.